Двигателни масла

Подреди по:
 • XADO Atomic Oil 10W-40 е всесезонно полусинтетично моторно масло подходящо, както за бензинови, ..
  12.90лв.
 • Минерално масло за всички видове бензинови, LPG и дизелови двигатели с или без турбо компресор в лек..
  16.70лв.
 • XADO 5W40 SМ/CF е синтетично моторно масло отговарящо на изискванията на Американският Петролен Инст..
  16.90лв.
 • Полу-синтетично масло за двигатели за всеки сезон, подходящо и при най-сурови условия. Предлага се з..
  17.00лв.
 • Минерално двигателно всесезонно масло за леки и лекотоварни автомобили, съвместимо с бензинови, дизе..
  18.50лв.
 • 100% синтетично двигателно масло разработено с най-ново поколение адитиви, специално предназначено з..
  19.00лв.
 • Синтетично масло за двигатели работещи при натоварени работни условия. Подходящо за всеки сезон, вкл..
  21.00лв.
 • 100% синтетично двигателно масло съдържащо последно поколение адитиви за намаляване на триенето, пре..
  22.00лв.
 • 100% синтетично двигателно масло, съдържащо най-новите поколения адитиви, специално разработено за п..
  22.40лв.
 • Синтетично двигателно масло разработено с най-ново поколение добавки, специално предназначено за пре..
  22.50лв.
 • Напълно синтетично двигателно авто масло на ниска цена, специално създадено за дълготрайна защита на..
  23.00лв.
 • 100% синтетично масло за коли, обогатено с последно поколение адитиви за намаляване на триенето, зам..
  23.00лв.
 • Напълно синтетично, горивоспестяващо двигателно масло,съдържащо последно поколение адитивни пакети, ..
  25.00лв.
 • Напълно синтетично, високопроизводително двигателно масло на база PAO(polyalphaolephins) технология ..
  26.60лв.
 • Напълно синтетично двигателно масло за мощни бензинови, LPG и дизелови съвременни двигатели. Адитиви..
  27.00лв.

Тонекс 1 e селектирал голям асортимент от високофункционални двигателни масла за коли на ниски цени в каталога си, за да предостави най-качествената грижа на вашето превозно средство. Продуктите носят световноизвестното лого на Bardahl, и са последните им и най-качествени разработки на масло. Магазинът предлага вариации с разнообразен вискозитет  и консистенция, за оптимално предпазване на триещите елементи в двигателя. Тази грижа със сигурност ще удължи експлоатационният му живот, а вашето шофиране ще е изключително комфортно и безаварийно.

Най-нужният продукт за возилото ви

Марковото двигателно масло е по-добрият избор за двигател, защото специалната формула осигурява плътен и мазен филм върху двигателните части на всеки автомобил, мотоциклет, стопанска или тежкотоварна машина. Това маслено покритие смекчава контакта между триещите елементи, така че металните детайли в двигателя ви зависят от структурата му. Периодичната подмяна на маслото никога не бива да се пропуска, като винаги се подбира подходяща молекулна формула за съответният мотор. Ползите от изпползването му са значителни:

 • Запълва пространството между бутала и цилиндри
 • Отделя повърхностите на движещите се части и не допуска триене
 • Отвежда и намалява топлината от възпламеняване на горивната смес

 

Нехайното отношение спрямо състоянието на тази смазваща течност рискува увреждане на двигателят ви, който е възможно да ви “изостави” по средата на дълъг път. Смяната му трябва да се извършва навреме, съгласно изискванията към конкретният автомобил. Известната марка смазка за двигател се отличава с отличен ефект, както и с по-висока износоустойчивост. Тя не се окислява и се замърсява много по-трудно в сравнение с по-неизвестни модели. Нашите двигателни масла са с цени, които са удивително изгодни за високото качество на поддръжка.

Кое масло е подходящото

Има и шофьори, почти изцяло неосведомени относно структурата на моторните масла. Това не е чак толкова странна, нито проблемна ситуация, тъй като професионалните сервизни техници и консултанти винаги са на разположение, за подмяна на маслената течност и съвет относно най-функционалните за машината ви марки. Средствата, които ще вложите еднократно, ще ви осигурят повече информация и умения как да поддържате здравето на двигателя си.

Моторните масла се различават по няколко основни критерия. Качествените продукти на пазара притежават сертификат по международните стандарти API и ACEA. API е абревиатурата на Американски Петролен Институт (American Petroleum Institute), а ACEA е европейската стандартизация, зад която стои асоциацията на европейските производители на автомобилни двигатели (Association des Constructeurs Europeens d’Automobile).

Двата стандарта отличават видовете автомобилни двигатели и съответно маслата, подходящи за дизелови и бензинови модели. Стандартът API означава бензинов двигател с буквата S, а дизеловият – със С. Допълнителен знак (буквен) посочва степента на  качество – обикновено висококачествените продукти се разпознават чрез буква на по-задни позиции в азбуката, като логично с придвижването напред, функционалността намалява.

Европейската стандартизация ACEA обозначава качествата на продуктите с буква и цифра. Тя отличава бензинов (А), лек дизелов ( Б), дизелов мотор с филтър за твърди частици (С) и тежък дизелов двигател (Е). Цифрата се намира след буквата и посочва работоспособността на нивото на качество на съответният продукт - по-голямата цифра винаги е знак за повишена работоспособност

Самостоятелен или професионално консултиран избор – покупката на смазващ продукт протича според вашите разбирания. Единственото условие е да не пренебрегвате подмяната на маслото, както и ориентиране към някоя от доказаните марки. Електронният ни магазин разполага само с първокласно двигателно масло с цена, невероятно изгодна за световната марка Bardahl.