Автомобилни добавки

Подреди по:

Автомобилните добавки са изключително необходима козметика за автомобил.  Пазарът предлага огромно разнообразие от препарати, спрейове и вакси за поддръжка на всички части от превозното средство, включително и за подобряване качеството на двигателното гориво и авто масло. В селекцията на Тонекс 1 са включени всички необходими добавки за коли, които поддържат машината ви в отлично състояние, заедно с монтажни пасти, лепила и уплътнители за различни детайли.

Подобрители за масло и гориво

В селекцията ни присъства широка гама от висококачествени продукти на Bardahl, Xado и други известни производители. Те подобряват изгарянето  на горивната смес, повишават цетановото/октаново число, предпазва и смазва дюзите (инжекторите), и намалява до минимум рискът от развитие на конденз и корозия на металните части. Добавката осигурява с 10 % по-нисък разход на гориво, както и предотвратява замръзването му при минусови температури.

Магазинът ни представя разработки на Bardahl, които ще повишат цетановото и октаново число с 5-6 пункта, продукти за по-бърз студен старт, почистване и поддръжка на горивната система. Сипването й повишава работните свойства на машината, но и отстранява от двигателните детайли нагари, отлагания, водни пари и най-важното – наличието на вредни емисии спадат с доста проценти.

Добавките за двигателно и трансмисионно масло заемат водещи позиции сред необходимата автокозметика. Подбирайки правилните продукти, можете качествено да подобрите свойствата, и дори вискозитетът и вискозитетният индекс на маслото. Такива продукти се предлагат за всички типове течност, като след прилагането им се забелязва видимо повишение на смазочните свойства, по-висока плътност и по-дълга експлоатация на детайлите от горивната машина.

Те забавят значително и стареенето на маслото. Фюлериновата добавка за масло предоставя революционна формула с най-издръжливият и устойчив до момента филм с включена антикорозионна защита. Съвместима е с всички видове масла, предлагани на пазара.

Смазващият продукт за скоростни кутии също е сред необходимите добавки за кола. Той е много важен за плавното и безшумно превключване при шофиране, без триене и износване на детайлите. Изключително полезни са и спрейовете  за галванизиране. Препаратът се полимеризира за около едно денонощие, а благодарение на високото съдържание на цинк, корозията се превръща в несъществуващ проблем за превозното средство.

Зимни добавки и препарати за уплътняване

Селекцията ни представя и нужните на всяко превозно средство уплътнители, които фиксират позицията на цилиндри, фланци, резби и редица други детайли от машината ви. Те са гелообразна формула, нанасяна с дозатор поради силните си химични свойства.

Продуктите, предпазващи горивото от замръзване, са най-важните покупки след зимните гуми. Магазинът ни предоставя подходящи за дизел и бензин препарати, които не само запазват, но и повишават течливостта и смазочните качества на горивото при ниски температури. Същите препарати за смазочни течности, течност за чистачки, хидравлична течност и др., също присъстват в магазина ни.

Почистване

Огромната ни колекция представя  почистващи смеси за всеки авто детайл и система. Продуктите са с професионални свойства и сред тях се откриват подходящи за леки и лекотоварни, както и за тежки селскостопански машини и камиони. Подбрали сме формули, които премахват замърсяванията и отделно покриват детайлите с филм против нагари и мръсотия.

В категорията са налични също обезмаслители, високоустойчив силикон, пяна и шампоани за броня и тапицерия, и дори спрей за спукани гуми. Всички наши авто добавки ще ви впечатлят и с изгодните си цени, тъй като са продукт на световноизвестни производители.

✅ По какво се различават добавките от другите видове двигателни масла❓

Автомобилните ни добавки са представени в отделна категория, защото голяма част от имат съвсем различни от смазочни функции, макар да са разработени в голямата си част на базата на смазващи агенти. Например добавката XADO MaxiFlush е предназначен за почистване на горивната система, докато XADO Mottec е универсално почистващо средство (обезмаслител) на базата на въглеводороден разтворител.

✅ Само за автомобилистите ли са предназначени добавките, представени в раздела❓

Не. Сред продуктите ще срещнете и тясно профилирани добавки за мотоциклети и велосипеди. Добавките ни са подбрани така, че да покрият целия спектър от средства за поддръжка на всички съвременни видове превозни средства.

✅ Защо да ги закупим от вашия онлайн магазин❓

Причините да пазарувате от нашия онлайн магазин и конкретно от този раздел са изключително много. На първо място, онлайн предлагането ви позволява да спестите време и усилия, като поръчате и получите желания продукт в собствения си дом. Освен това, ние предлагаме висококачествени автомобилни добавки на престижни марки на много изгодна цена.