Промоция

Гумени стелки -30%

Бърза доставка

До 24 часа

Връщане и подмяна

В рамките на 14 дни

Телефон за въпроси

0878187574

Трансмисионни масла (за скоростни кутии)

Ред:
Bardahl-ATF DII
Bardahl-ATF DII
Минерално трансмисионно масло за автоматични скоростни кутии, хидравлични системи,системи за управле..
19.50лв.
Bardahl-ATF +4
Bardahl-ATF +4
Синтетично трансмисионно масло, обогатено с "фрикционни модификатори", предназначено за ав..
22.50лв.
Bardahl-XTG 80W90
Bardahl-XTG 80W90
Минерално трансмисионно масло, предназначено за тежконатоварени механични трансмисии, диференциали, ..
22.50лв.
Bardahl-XTG 75W90
Bardahl-XTG 75W90
Синтетично трансмисионно масло, разработено по технологията Total Driveline съдържащо ЕР присадки за..
24.00лв.
Bardahl-ATF DIII
Bardahl-ATF DIII
Синтетично масло за автоматични скоростни кутии, системи за управление, преобразуватели на въртящ мо..
24.50лв.
Bardahl - ATF Multi 7 Gear
Bardahl - ATF Multi 7 Gear
Синтетично трансмисионно масло ATF Multi 7 Gear разработено за употреба в автоматични..
26.50лв.
Bardahl-XTG CVT
Bardahl-XTG CVT
Синтетично,високопроизводително масло,разработено за трансмисии CVT (Continously Variable Transmissi..
28.00лв.
Bardahl-T&D Syntethic Oil 80w90
Bardahl-T&D Syntethic Oil 80w90
API GL-5 & GL-4 MT-1 ZF TE-ML 05A-12E-16B-17B-19B-21A SAE 80W-90 100% синтетично ..
28.90лв.
Bardahl-XTG DCT
Bardahl-XTG DCT
Синтетично масло за скоростни кутии с висока производителност и трансмисии DCT (DualClutchTransmissi..
33.00лв.
Bardahl-XTG 75W80
Bardahl-XTG 75W80
100% синтетично трансмисионно масло, произведено по технологията Total Driveline, съдържащо ЕР адити..
34.50лв.
Bardahl-T&D Syntethic Oil 75w90
Bardahl-T&D Syntethic Oil 75w90
API GL-5 GL-4 / MT-1 SAE 75W-90     ..
38.00лв.
Bardahl-GEAR OIL 4005LS 75W140
Bardahl-GEAR OIL 4005LS 75W140
100% синтетично трансмисионно масло, специално разработено за диференциали с блокаж и скоростни кути..
82.30лв.
Bardahl-XTG 85W140
Bardahl-XTG 85W140
Минерално трансмисионно масло за тежконатоварени механични скоростни кутии, диференциали,трансаксиал..
90.00лв.

В тази категория сме се постарали да ви предложим перфектна колекция от трансмисионни масла на марката Bardahl. Това са продукти с отлични качества и свойства, които ще удължат живота на скоростната кутия на вашия автомобил и ще направят смяната на предавките по-лека и безшумна.

Винаги залагайте на качествен продукт, при избора на масло за скоростна кутия, дори когато търсите по-изгодна цена. За щастие е напълно възможно да се намерят масла с добри характеристики на цени, които са напълно поносими за българския потребител. Нашият електронен магазин е мястото, на което изгодните оферти и отличното качество на предлаганите продукти вървят ръка за ръка.

Какви са свойствата на трансмисионното масло и защо то е толкова необходимо?

Всеки собственик на автомобил е свръхчувствителен към различните звуци, идващи от скоростната кутия при смяна на предавките. Това се случва както на притежателите на коли с автоматична трансмисия, така и на тези със стандартна (ръчна) скоростна кутия. За съжаление проблемите с този изключително важен компонент от автомобила често се случват внезапно и без особени индикации. Качествените масла за скоростна кутия са ключът към нейната безпроблемна работа.

За да разберем важността от избор на качествено трансмисионно масло е необходимо да се запознаем с неговата функция. За начало трябва да стане ясно, че автомобилният  двигател е супер усъвършенствана машина за вътрешно горене. Той генерира интензивна топлина, която може да разтопи дори стоманата. Трансмисионната течност е всъщност вид смазка. Нейно основно свойство е да предпазва различните компоненти на предавателната кутия от увреждане.

Качественото масло за скоростна кутия поддържа предавката както смазана, така и охладена. Когато обаче качеството на маслото е лошо, различни проблеми започват да се появяват при смяна на предавките. Ролята на специално разработените за целта масла за скоростна кутия е да предотвратят триенето между зъбните колела в предавката.

В процес на своята работа, маслото събира значително количество утайка и дребни метални частици. Това означава, че ускорението ще бъде засегнато, а също и превключването на предавките, защото отломките ще намалят полезното действие на маслото. Да не забравяме също, че триенето, генерирано от предавките, се компенсира от трансмисионната течност. Когато трансмисионното масло е с влошено качество е много трудно да се разсее генерираната топлина.

Доброто смазване и контролирането на температурата е причината да държите под око състоянието на наличното трасмисионно масло в скоростната кутия на автомобила си. Винаги е по-лесно и изгодно да вземете превантивни мерки, поддържайки добре смазана скоростната кутия на автомобила си, отколкото да се стигне до нейната подмяна.

Това, което много малко хора знаят е, че е по-лесно да се смени трансмисионното масло, отколкото двигателното. Обяснението за това се дължи на проста математика. Смяна на двигателното масло се извършва на около 10 000 км, докато подмяната на маслото за скоростна кутия се извършва на около 48 000 км. Когато се използват качествените синтетични масла на Bardahl смяната се извършва на още по-голям интервал.

Маслата за скоростни кутии, предлагани от нас са обогатени със специални фрикционни модификатори. Те са подходящи за автоматичните скоростни кутии на автомобилите на най-големите японски, американски и европейски производители. Трансмисионните ни масла, също така могат да се използват в хидравлични и кормилни (сервоусилвател) системи, осигурявайки отлична стабилност, благодарение на висок вискозитетен индекс.