Трансмисионни масла за скоростна кутия

Ред:
 • Минерално трансмисионно масло за автоматични скоростни кутии, хидравлични системи,системи за управле..
  19.50лв.
 • Синтетично трансмисионно масло, обогатено с "фрикционни модификатори", предназначено за ав..
  22.50лв.
 • Минерално трансмисионно масло, предназначено за тежконатоварени механични трансмисии, диференциали, ..
  22.50лв.
 • Синтетично трансмисионно масло за скоростна кутия на ниска цена, разработено по технологията Total D..
  24.00лв.
 • Синтетично масло за автоматични скоростни кутии, системи за управление, преобразуватели на въртящ мо..
  24.50лв.
 • Синтетично трансмисионно масло ATF Multi 7 Gear разработено за употреба в автоматични..
  26.50лв.
 • Синтетично,високопроизводително масло, разработено за трансмисии CVT (Continously Variable Transmiss..
  28.00лв.
 • API GL-5 & GL-4 MT-1 ZF TE-ML 05A-12E-16B-17B-19B-21A SAE 80W-90 100% синтетично ..
  28.90лв.
 • Синтетично масло за скоростна кутия с висока производителност и трансмисии DCT (DualClutchTransmissi..
  33.00лв.
 • 100% синтетично трансмисионно масло, произведено по технологията Total Driveline, съдържащо ЕР адити..
  34.50лв.
 • API GL-5 GL-4 / MT-1 SAE 75W-90     ..
  38.00лв.
 • 100% синтетично трансмисионно масло, специално разработено за диференциали с блокаж и скоростни кути..
  82.30лв.
 • Минерално трансмисионно масло за тежконатоварени механични скоростни кутии, диференциали,трансаксиал..
  90.00лв.

Най-подходящото трансмисионно масло за автомобила ви е продукт на известен производител. Тези продукти лесно се откриват на изгодна стойност за обичайният български бюджет. Тонекс 1 е един от магазините за авто оборудване, където висококачественият смазочен продукт за скоростна кутия е на изключително приемлива цена и е налично в огромно разнообразие от продукти.

Селекцията ни представя смазочни изделия на базираната в САЩ, гениална норвежка фирма Bardahl. Тези автомобилни масла за трансмисии са най-добрата грижа за всички детайли в съответната област. Те ще ограничат неприятният шум при шофиране, като същевременно предоставят отлична флуидност при зимни условия, защита от корозия и окисление. Формулата им ги запазва в добро състояние за дълго време, а те от своя страна осигуряват по-продължителна експлоатация на скоростната ви кутия.

Защо задължително го използваме

Дразнят ли ви звуците, които се появяват при превключване между предавките? Сигурно всеки звук ви кара за изтръпвате от тревога за автомобила?. Тези шумове не подминават нито машините с автоматична трансмисия, така и при ръчно управляемите скоростни кутии. Неприятното е, че претъркването и износването на детайлите в тази област се появяват изненадващо и внезапно. Затова те се нуждаят от плътен маслен филм, който да поддържа функционалността им при тежки условия. .

Няма как да разберем какво спасение са висококачествените  трансмисионни масла, без да познаваме действието им. Модерният двигател с вътрешно горене е система, която работи под свръхинтензивна скорост и много висока температура. Горещината, създадена от самия двигател е толкова мощна, че дори и стоманата издържа трудно на нея и често бива стопена. Смазочната течност за трансмисии е разработена, за да ограничи влиянието както на триенето, така и на топлината, върху всички елементи на скоростната кутия.

Функционалното масло за скоростни кутии едновременно омаслява и отнема излишната топлина. То е създадено, точно за да ограничат и предотвратят щетите от контактът между зъбните колела в предавката. Нискокачественият продукт съответно се разпознава бързо по недостатъчно лесното превключване между предавки, и появата на характерен шум.

Редовна подмяна

Трансмисионното масло работи под значително натоварване и е естествено, че с времето се напълва с отлагания, утайки и метални остатъци. Това състояние на течността сигнализира, че скоростта на двигателят и смяната на предавки ще бъде засегната.

Замърсяванията в маслото ускоряват стареенето му и намаляват функционалността му. Износеното масло съответно се отразява пряко върху металните детайли, които започват да се трият директно едни в други, а прекомерната топлина в скоростната кутия не може да бъде ограничена.

Тези факти представят достатъчно сериозен повод за редовно следене на флуидността на маслото в предавателната кутия. Предварителната подмяна, дори  и да изглежда ненужна, ще осигури най-добрата поддръжка за автомобила вил Остарелият продукт лесно разваля конструкцията и на изключително мощни коли.

Смяната на трансмисионното масло е изключително лесна и бърза процедура. За разлика от продуктът за двигател, който се подменя при изминати около 10 000 км, този тип течност “остарява” чак на 48 000-ят км. Минералните и синтетични продукти Bardahl са с още по-удължен експлоатационен живот, а синтетичната формула определено е по-устойчивата от двете.

Магазинът ни разполага с масла за скоростни кутии, които са допълнително усъвършенствани с фрикционни модификатори. Прекрасен избор за скоростна кутия на европейски, американски и и азиатски коли от най-ново поколение, тези смазващи течности са подходящи и за хидравлични и кормилни (сервоусилвател) системи.  Вискозитетът им е различен, но се стремихме да подберем предимно продукти с висока индексова цифра.