Хидравлични масла

Ред:
 • Минерално трансмисионно масло за автоматични скоростни кутии, хидравлични системи,системи за управле..
  19.50лв.
 • Синтетично трансмисионно масло, обогатено с "фрикционни модификатори", предназначено за ав..
  22.50лв.
 • Синтетично масло за автоматични скоростни кутии, системи за управление, преобразуватели на въртящ мо..
  24.50лв.
 • Синтетично трансмисионно масло ATF Multi 7 Gear разработено за употреба в автоматични..
  26.50лв.

Висококачественото хидравлично масло за кола ще спомогне за ефективното функциониране  на волана с предпазване на вътрешните метални части при триене, отвеждане на излишната топлина и защита от окисляване и корозия. Никой продукт не може да се справи с тези задачи по-ефективно от маслата на Bardahl - световнопризнат фаворит в производството на смазочни течности. Трансмисионните масла в категорията ни ще улеснят управлението на автомобила ви чрез солидната си консистенция и висока течливост, дори и на минусови температури. Американските хидравлични масла са проект, благодарение на който модерните превозни средства повишават капацитета си неимоверно. Опитите за целта започват още в далечната 1939 г., а резултатите са видими за всички потребители на марката, които са нейни почитатели. 

Хидравличното масло и най-важните му белези

Маслата от този тип са продукт с основа преработени масла, извлечени от петролни дестилати. Пазарът предлага нефтен, водно-гликолов и синтетичен вариант, като синтетиката е най-предпочитана за леки автомобили. Различните марки се отличават с различна степен на защита от окиси и замърсявания,  но основната мярка за качество остава вискозитетът – течливостта на консистенцията. Високият вискозитет понижава цялостното нагряване в хидравличната система, като за сметка на това се увеличава обемното функциониране на помпата. Неподходящо голямата цифра обаче провокира прекалено ускорено триене между детайлите. Това определено се отразява негативно и дори е възможно да стопира действието на механизма.

Другата характеристика с особено значение е обозначеният ISO клас. Той свидетелства за екологичният състав на маслото, без добавени вредни примеси, и определя температурните граници, в чиито рамки то функционира успешно. Ориентирането в ISO класификацията е наложително, за избор на най-подходящият продукт за возилото ни.

Защо е толкова важно за автомобила

Изборът на висок клас масло с подходящ вискозитет се отразява положително върху експлоатационният живот на двигателя и помпата. Недостатъчната двигателна тяга, която се наблюдава при слабо налягане, би могла да предизвика механични деформации върху системата. Това е проблем на неподходяща, замърсена или неподменена течност, която обикновено причинява нацепване на важните детайли.

Маслата за хидравлична система се произвеждат с разнообразен състав и вискозитет, в съответствие с разнообразните конструкции на съвременните превозни средства. Трансмисиите варират от съвсем елементарни и опростени, до големи и сложно устроени механизми. Стандартната за  хидравлично масло цена се движи в приемливи рамки, а функциите на този продукт трябва да изпълняват няколко задължителни условия, за да се нарече той висококачествен: 

 • Отлична течливост при студен старт;
 • Лесно и тихо превключване на предавките при всякаква температура;
 • Антиокислителни и антикорозионни свойства;
 • Дълъг експлоатационен живот преди подмяна;
 • Подобряване основните функции на хидравличната система;

Маслата в каталога ни са разработени за модерни автомобилни системи от най-ново поколение, като при създаването им е поставен акцент върху антифрикционните добавки. Те са причината за отличните смазочни функции, които улесняват лесното движение на детайлите, като същевременно осигуряват и предпазване на всички уплътнения. Bardahl няма как да изневери на класата си, и произвежда синтетично масло със съвкупност от антикорозионни и противопенни качества, съчетани с висока устойчивост на консистенцията. То е предпочитано допълнение към автомобилите от свръхвисок клас, на най-обичаните в света производители. Магазинът ни предлага невероятно изгодни за марковото хидравличен смазочен продукт цени.