Функционални чистачки за коли

Функционални чистачки за коли

Никой специалист не може да ви посочи точно определен модел чистачки за коли и да ви гарантира, че след месец няма да решите да ги смените. Сигурно е обаче, че стъклочистачките са един от най- важните и задължителни компоненти за автомобил, а в лошите метеорологични условия на есенно- зимния сезон присъствието им е почти животоспасяваща необходимост. Качествата на почистващите приставки се определя най –добре чрез модерните професионални проверки в симулирани условия, при който те демонстрират функциите си върху неподвижен автомобил и по време на шофиране със 100 км/ч. Разработен от немският организации ADAC и OAMTC, посоченият тест оценяване току- що закупени чистачки и комплект след експлоатация в тежки условия, а разликата е показателна за основните свойства: износоустойчивост, почистващи свойства, срок на експлоатация. Почистващите функции безспорно са основната характеристика на този продукт, но висококачествените чистачки за коли се оценяват според още няколко функции:

  • Безшумна работа

Постоянното потракване и скърцане, идещо от предното стъкло, не изглежда сериозен проблем, но пречи много повече, отколкото си представяме, когато седнем зад волана. Всъщност, това не е последица единствено от металната конструкция, а най-вече от неправилно прикрепване към автомобила, въпреки че леките удари на метала действително биха могли да напукат крехката стъклена повърхност, а при ниски температури металната шина е склонна към заледяване. Вероятно това е причината за популяризирането на чистачки за коли без рамка, с “ облечена “ стоманена лента и дизайн, адаптиран към формата на предните стъкла.

  • Устойчивост на механични, химични и температурни въздействия ( минусови температури и UV лъчи )

Лошите метеорологични условия изискват функционални чистачки и именно те увреждат конструкцията на почистващите приставки. Промените в гумираните повърхности са пряко последствие от силни слънчеви лъчи, както и от неразумни опити за почистване на ледени остатъци през зимата. Износените чистачки за коли реагират с ясни симптоми, които включват разпадане на самия материал под формата на фина гумена пудра, както и ясни следи върху стъклото на автомобила- недостатъчно почистване, тъмни петна и др. Подмяната на перата е най-сполучливата идея за временно решение на проблема, но при избор на нови чистачки трябва да се обърне внимание на устойчиви към външни въздействия и химични препарати продукти. Качествената течност за измиване на стъклата обикновено не уврежда гумените повърхности, но защитата от метеорологичните условия се наблюдава при всички продукти на водещи производители- гумираните повърхности са пригодени за работа в големи температурни амплитуди, благодарение на защитната си повърхност.

  • Съвместимост с автомобила ви

Моделите от най- ново поколение са адаптирани към почти всяка марка автомобил, а освен това заемат формата на предното стъкло, елиминирайки проблемите от неправилното прикрепване към стъклото.

Чистачки от магазин Тонекс 1

Магазинът ни разполага с огромен асортимент продукти на Bosch, сред които са и актуалните безшарнирни чистачки за коли. Освен че е изключително елегантна, модерната аеродинамична конструкция с тънка стоманена лента, характерна извивка и перо от натурална гума с графитно покритие действително подобрява почистващите функции. Плътното прилепване върху стъклото ограничава всякакви неприятни шумове и почиства до огледален блясък. Цените на безшарнирните чистачки са леко повишени, но инвестицията в тях определено е разумна.