Къде имат приложение халогенните крушки

Къде имат приложение халогенните крушки

Халогенното осветление доказва качествата си в промишлеността, индустрията и битовата техника в продължение на години и дори все по-убедително започва да засенчва LED лампите. С какво са толкова специални модерните халогенни крушки?

Устойчива структура, изключително ярка светлина и намален разход на енергия

Подобна палитра от качества със сигурност предоставя доста полета за изява на новите  халогенни крушки, а едно от тях е автомобилната индустрия, която буквално е “наводнена“ с този тип осветление. Ослепителната плътна светлина се дължи до голяма степен на конструкцията им –  балончето на крушката с волфрамова жичка е изработено от разтопен кварц, силициево или алуминосиликатно стъкло, а повишената му устойчивост е необходима, понеже вътре е концентриран халогенен газ. При подаване на електрически ток температурата и налягането се повишават много бързо и рязко, създавайки много силен светлинен поток.

Актуалните халогенни крушки могат да се похвалят и с още няколко предимства, които неслучайно им изграждат толкова положително реноме в автомобилната индустрия.

  • Светкавично излъчване на мощен светлинен поток – светлината е факт без никакво нагряване, още от първият момент на свързване с източник на ток
  • Цветна температура със спектър, наподобяващ естествената дневна светлина
  • Дълъг период на експлоатация – освен че намаляват разходите за електроенергия, ярките халогенни крушки запазват доброто си състояние за изключително дълъг период

Най-подходящите позиции за халогенни светлини в превозното средство

Халогенното осветление рядко открива толкова широко поле на приложение, както в моторните превозни средства. С халогенни крушки функционират фаровете, мигачите, стоповете, сигналните и аварийни светлини, както и всички допълнителни осветителни тела за шофиране в специални условия (влошени метеорологични условия, намалена видимост). Този тип лампи вече се срещат и при сигналните светлини върху арматурното табло – всеки водач на моторно превозно средство би искал да се възползва от предимствата им, които му носят:

  • Пълно спокойствие по време на шофиране при всякакви пътни условия
  • Отлична видимост в труднодостъпни терени с ниска видимост
  • Осветяване в широк диаметър, което предотвратява всякакъв инцидент на пътя
  • Много дълъг период на експлоатация

Халогените са предпочитани от всеки тип превозни машини, включително офроуд автомобили и мотоциклети, тежкотоварни, селскостопански и строителни машини. Независимо дали са необходими дневни, къси, дълги светлини или аварийна сигнализация, изборът на фарове или сигнални лампи с халогенни крушки  е по-доброто решение, което ще ви се отплати подобаващо.

Халогенните светлини не са прекалено скъпи, поне не колкото очакваната стойност, като се има предвид че обикновено са вградени в устойчив метален корпус, заедно с който образуват практически ненарушима конструкция. Разбира се, те също се повреждат и угасват, и неприятното е, че обикновено това се случва внезапно, така както ни заливат с ярка бяла светлина, само че това ще се случи след наистина продължителна и плодотворна експлоатация.

Закупувайки авто и мото осветление с халогенни крушки, вие отхвърляте напълно едно от най-сериозните притеснения за всеки шофьор – видимостта на пътя, която с тях ще бъде гарантирано отлична. Подмяната няма да ви затрудни особено, тъй като можете да закупите единична бройка от всеки осветителен аксесоар. Въпреки че ксеноновите системи са все по-популярни в последно време, халогенните светлини са най-доброто за момента решение за всяко превозно средство.