Мото аксесоари - най-добрите приятели на машината

Мото аксесоари - най-добрите приятели на машината

Любимият мотор има огромна необходимост от постоянна и качествена поддръжка, много повече отколкото който и да е автомобил, и то не само заради прекалената му експлоатация, въпреки че обикновено точно тя предизвиква много и различни повреди в компонентите. Причината не е и в луксозната или уникална като концепция изработка, която ще ви провокира да се грижите за него ”като за зеницата на окото си“ – дори и мотоциклети втора употреба “се радват” на подобно отношение и ежедневна грижа.

Истинската причина е колкото сантиментална, толкова и – моторът е източник на неповторими емоции, лично удовлетворение, но понякога и на сериозен риск, повече отколкото всяко друго превозно средство. Поддържайки него, собственикът му поддържа личната си безопасност – всеки водач на мотор е наясно, че висококачествените мото аксесоари често не само удължават живота на любимото му превозно средство – те са гаранция за личното здраве.

Аксесоари за мотор

Ако за пръв в живота си се радвате на адреналина от високата скорост върху мотор, запознайте се с няколко съществени подробности относно задължителните мото аксесоари:

  • Подмяна на нискокачествени мото аксесоари

Понякога, при закупуване на мотоциклет втора употреба е възможно да попаднем на машина с повредени, износени или просто липсващи от превозното средство аксесоари. Опасността съществува и при чисто нов мотор обаче, ако шансът или неосведомеността ни отведат при машина с нискокачествени компоненти. Независимо от ситуацията, осигуряването на мото аксесоари от доказан производител е жизненоважна за спокойно и безаварийно шофиране, въпреки че доставянето им изисква малко повече средства.

  • Подмяна на повредени/износени аксесоари

Дефектирането при ежедневна и рязка експлоатация се отразява не само върху отделните части, но и върху аксесоарите, чието присъствие не е по-маловажно. Зоркото следене на състоянието им е единственият начин да сте напълно спокойни и уверени на пътя – отлагането на поправка може да провокира неприятни и дори опасни ситуации.

Видове аксесоари за мотор – аксесоари за него и аксесоари за вас

Пълноценното оборудване на мотор не включва набор от основни мото аксесоари – то изисква наличието на всички аксесоари, които срещате в търговските центрове, включително и специалните протектори за тялото ви, без които рискувате безопасността на шосето. За щастие, присъствието им се гарантира със задължителна законова разпоредба и по този начин се ограничават пътните инциденти. Толкова разнообразни ли са те?

Независимо дали притежавате мотоциклет или скутер, необходимите мото аксесоари се класифицират в две големи категории:

  • Аксесоари за машината

Всеки мотоциклет трябва да разполага с висококачествено осветление (фар, стоп, мигач), заключващо устройство, аларма с дистанционно управление, огледало за задно виждане, степенки и ръкохватки от доказано добър производител, протектори за волан и джанти, предпазни ръчки с балансьори, тапи и ръчки за волан, стойка за регистрационен номер и още няколко дребни компонента.

  • Аксесоари за вас

Мотоциклетите и автомобилите се различават по голямото разнообразие от аксесоари, които мотористите поставят върху себе си (желателно е те да се в сигнален ярък нюанс). Дори и съвсем новата машина не трябва да се форсира без:

  • Каска – най-важният протектор с устойчива повърхност, визьор и мека подплата, който се носи с лекота и комфорт, и предпазва живота ви при най- сериозните инциденти
  • Протектори (кори) за колене и лакти – външно покритие от висококачествен материал, пристягащо се с еластичен колан и мека вътрешна подплата осигуряват защита при падане, и спокойствие по време на шофиране
  • Протектор за цяло тяло (ризница) – покрива целият гръбначен стълб, гърдите, раменете и лактите, като е най-сигурната защита за тяло до момента при всякакъв тип инциденти на пътя
  • Ръкавици – мото аксесоари, които не осигуряват дотолкова протекция, колкото удобство. Висококачествените продукти от този тип са от дишаща материя, която предотвратява неприятното изпотяване и плъзгане на дланите по време на шофиране.