Качествена зимна течност за чистачки

Качествена зимна течност за чистачки

Почистването на стъклата е ежедневна необходимост в нормални пътни условия, чието значение се засилва неколкократно при лоши метеорологични условия, когато отлаганията върху стъклата биха могли да затруднят шофирането и дори да застрашат безопасността на пътниците. Есенно- зимните климатични промени са периодът, в който чистотата на автомобилните стъкла надвишава значимостта на всяка друга техническа поддръжка в автомобила, освен разбира се, поставянето на зимни гуми и светлините. За разлика от останалите действия, стъклопочистването се извършва постоянно, при всяка необходимост по време на шофиране, с помощта на специалната система от резервоар за почистващ препарат ( под предния капак ), стъклочистачки, електрическа помпа, разпръскващи дюзи, двигател и лост.

Впръскването на специалната течност върху стъклата и преминаването с гумираната повърхност на чистачките обикновено е достатъчна за моментното премахване на водни капки, прах, снежни натрупвания, мазнини и всякакви естествени градски замърсители. Разбира се, това е така, ако се използва качествена зимна течност за чистачки, което е особено важно при минусови температури.

Зимна течност за чистачки - особености

При зима с много ниски температури не е рядко явлението да заварите колата си със заледени стъкла сутринта, а бързината сякаш само влошава положението. Почистването на стъклата и отстраняването на ледените покрития са невъзможни без специален флуид с точно определени съставки, които са изключително резистивни на замръзване ( висококачествената зимна течност за чистачки не замръзва изобщо) и предотвратяват заледяването на стъклата, почистващата система и впръскващите дюзи.

Сред обичайните компоненти на зимните почистващите течности са вода, PAV, етанол, етилен гликол и глицерин, който омекотява въздействието на препарата върху стъклените повърхности и поддържа гумените покрития на чистачките меки и гъвкави. Оцветителите и ароматизаторите са други задължителни съставки, на които препаратите дължат разнообразните си цветове и приятното ухание. Новата зимна течност за чистачки вече изключва от съдържанието си отличните почистващи веещества метанол и изопропанол, които според доста научни изследвания увреждат здравословното състояние при продължително вдишване. Потребителите закупуват почистваща течност в различни разфасовки и избират между концентриран разтвор или готов за приложение продукт. Висококачествената зимна течност за чистачки отстранява заледявания с различна дебелина върху автомобилните стъкла, осъществява превенция срещу повторно замръзване на стъклата и почистващата система, съвместима е с боя, хром, гума и пластмаса, и е екологично чиста. Освен предпазни противозамръзващи свойства, стандартните й измиващи функции трябва да са на много високо ниво- подходящата течност отстранява прахови частици, мазни петна, сол, пясък и оставя огледално гладка повърхност, без да образува наслагвания и утайки в дюзите.

Замръзналите стъкла остават далечен и неприятен спомен, благодарение на модерните почистващи течности за стъкла.

Нашите предложения

Магазин Тонекс 1 разполага със зимна течност за чистачки Bardahl с готова за директно приложение консистенция с напълно безвредно съдържание, която почиства автомобилните стъкла с професионална прецизност. Подходяща за употреба до – 20 градуса, тя е подходящо решение за стъклата ви и по- всяко друго време на годината. Обезмаслителните и силно дезинфектантни свойства са придружени с мек ябълков аромат, а контактът с различни текстури е напълно безопасен. Изгодната цена също е привлекателна характеристика на продукта, въпреки че тя не е толкова важна, колкото измиващите му и противозаледяващи свойства.