Инструменти и аксесоари за акумулатори

Подреди по:

Акумулаторът се нуждае от редовна поддръжка и висококачествени принадлежности за монтаж. Те са представени от зарядно устройство, но и с помощта на някои други приспособления, каквито може да се открият само в добре оборудван магазин за авточасти. Изключително важен компонент са акумулаторните клеми, без които монтирането на захранващата батерия е невъзможно. Модерните варианти са създадени за изключително бързо и лесно инсталиране на акумулатори без инструменти, и представляват комплект от двойка накрайници с глава тип “букса”, които се завиват към плюсовият и минусов полюс на акумулатора. Те свързват батерията към електрическата инсталация и едновременно изпълняват обезопасителна роля.

Клеми, втулки за клеми и щипки за кабели

Каталогът ни разполага с разнообразен асортимент от комплекти за монтаж на акумулатор. Клемите са изработени от устойчиви метални материали, като най-често срещана е медноцинковата сплав. Медта предпазва детайлът от окисляване, а на цинкът му дължи изключителната му здравина. Пристягането им става много бързо и лесно, и спокойно се извършва самостоятелно от всеки собственик на превозно средство. Компактните размери ги правят изключително предпочитани за окабеляване в ограничени и тесни пространства.

Клемите в селекцията ни са с цвят на естествена мед или стомана, както и с обозначително оцветяване на положителният и отрицателен полюс. Най-актуалните модели са проектирани с пластмасово покритие върху металните втулки, което осигурява стопроцентова защита срещу късо съединение. Те са познати като Quick Power клеми и благодарение на тях, завинтването на акумулаторът се случва за броени минути, без да заплашва здравето ви с характерната искра при неправилното им закачане.

Моделите в селекцията ни са подходящи както за стандартни акумулаторни батерии на европейски, американски и френски машини, така и на азиатски автомобили. Последните се отличават с по-тесни накрайници и понякога, при монтажът на такива модели в лека кола от европейски тип, се използват метални втулки (преходници) за удебеляване и адаптиране към размерите на стандарта. Те са овални детайли от висококачествена неръждаема стомана, които също са много устойчиви на въздействие.

Клемите се нуждая и от качествено периодично почистване. Колекцията ни е предвидила за целта специалната четка за поддръжка с метални влакънца. Тя отстранява налепи от корозия, окиси и различни утайки, само с няколко движения. Използва се за обработка както на полюсите на самата батерия, така и върху тези на автомобила. Твърдата телена четка обира всички отлагания без остатък и помага за удължаване експлоатационните качества на акумулаторните детайли.

Щипките за кабели изглеждат второстепенен елемент, но са незаменими за осъществяване на бързи електрически връзки към проводников кабел. Обикновено се използват при необходимост от прехвърляне на електрическо захранване и особено, при включване на акумулаторно зарядно. Сред моделите в каталога ни се откриват метални щипки с назъбени челюсти, както и напълно обезопасени модели с пластмасово покритие.

Акумулаторно зарядно

Зарядното устройство за акумулатор е като захранващият уред за мобилни устройства – работата на батерията е невъзможна без периодичното му включване. В каталогът ни ще откриете фирмените ни модели зарядни устройства, заедно с първокласните модели на Bosch. И двата вида предлагат захранване за модерните необслужваеми, AGM и гелови акумулатори, и са подходящи за батериите на леки автомобили, мотоциклети, ванове, джипове, моторни лодки и дори градински косачки.

Bosch разполага с вградена регулаторен модул срещу прегряване, презареждане и късо съединение, и има изключително здрав корпус със защита IP65. Работата му е безпроблемна в изключително широк температурен диапазон, и се предлага с придружаващи кабели и комплект здрави кабелни щипки за свързване с електрическа верига.